четвъртък, 13 декември 2018 г.



Адаптирано от тук


Продукти:

За тестото:

180 г. замразен спанак или 150 г. пресен
100 мл. бяло вино
10 мл. зехтин екстра върджин
около 300 г. брашно
10 г. бакпулвер
1/2 ч. л. сол

За гарниране:

30 мл. прясно мляко
  сусамово семе
маково семе
ленено семе



Пресният спанак се почиства от дръжките и се слага в тенджера. Добавя се 30 мл. вода и се вари 4-5 минути на умерен огън. Ако се използва замразен спанак, процедурата е същата, но не се добавя вода. 


След това се охлажда и се сипва в купата на пасатора. Прибавя се солта и бялото вино 


и сместа се пасира до гладкост. 


Добавя се пресятото с бакпулвера брашно и зехтина. 


Омесва се меко тесто, което не трябва да лепне по пръстите.


Фурната се загрява на 180 градуса без вентилатор. 
Тестото се разточва върху добре набрашнен плот на кора с дебелина 4-5 мм. 


С формичка се изрязват елхички. 


Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. С четка се намазват с прясно мляко 


и се поръсват със семената. 


Пекат се около 15 минути.



1 коментар:

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...