Продукти за
8-10 порции:
100-120 г. захар
150 г. смлени орехови ядки
1 ч. л. канела на прах
400-450 г. сладко от ябълки
Тиквата
се обелва и се нарязва на парчета.
Сварява се задължително на пара, защото иначе десертът ще стане воден и няма да стегне и се пасира.
Добавят се
захарта,
100 г. от смлените орехи
и канелата.
Получената смес се оставя да се
охлади за 1 час.
В правоъгълна тава с размери 20х30 см. се
сипва половината от тиквената смес и се заглажда.
Разпределя се ябълковото
сладко.
Отгоре се разстила другата част от тиквената смес
и сладкишът се
поръсва с останалите смлени орехови ядки (50 г.).
Прибира се в хладилника за няколко
часа, най-добре за една нощ и е готов за сервиране.
Чудесен и много красив, лесен сладкиш.Честита новата 2019 година.Желая здраве на цялото Ви семейство !
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Направих сладкиша, вместо ябълково сладко ползвах стафиди.Просто нямах налично сладко от ябълки.Чудесен сладкиш се получи.Благодаря за идеята и рецептата.
ИзтриванеПоздрави !
Този коментар бе премахнат от автора.
ИзтриванеЕли, много се радвам, че ти е харесал! Поздрави и целувки и от мен! :)
ИзтриванеМного приятен изглежда:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси! :)
Изтриване