неделя, 13 януари 2019 г.





Продукти за 8-10 порции:

 1 кг. тиква цигулка
100-120 г. захар
150 г. смлени орехови ядки
1 ч. л. канела на прах



Тиквата се обелва и се нарязва на парчета. 


Сварява се задължително на пара, защото иначе десертът ще стане воден и няма да стегне и се пасира. 


Добавят се захарта, 


100 г. от смлените орехи 


и канелата. 


Получената смес се оставя да се охлади за 1 час. 
В правоъгълна тава с размери 20х30 см. се сипва половината от тиквената смес и се заглажда. 


Разпределя се ябълковото сладко. 


Отгоре се разстила другата част от тиквената смес


и сладкишът се поръсва с останалите смлени орехови ядки (50 г.). 


Прибира се в хладилника за няколко часа, най-добре за една нощ и е готов за сервиране.



6 коментара:

  1. Чудесен и много красив, лесен сладкиш.Честита новата 2019 година.Желая здраве на цялото Ви семейство !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Направих сладкиша, вместо ябълково сладко ползвах стафиди.Просто нямах налично сладко от ябълки.Чудесен сладкиш се получи.Благодаря за идеята и рецептата.
      Поздрави !

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    3. Ели, много се радвам, че ти е харесал! Поздрави и целувки и от мен! :)

      Изтриване

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...