събота, 7 септември 2019 г.




Продукти за 4 порции:

2 броя свежи краставици - 400 г.
70 г. сурова киноа
300 мл. гореща вода
1 глава червен лук - 50 г.
5-6 листенца босилек

За дресинга:

50 мл. зехтин
20 мл. ябълков оцет
10 мл. прясно изцеден лимонов сок
5 г. сол
черен пипер на вкус


Киноата се залива с горещата вода и се вари 20 минути на умерен огън. Прецежда се и се оставя да се охлади напълно. 
Краставиците се нарязват на половинки, лукът на кубчета, а листенцата босилек на едро.
В купа се сипват зеленчуците и сварената киноа. Поливат се с дресинга и се разбъркват.
Салатата може да се поднесе веднага или да се прибере в хладилника и да се сервира по-късно. 
Идейка: Към салатата можем да добавим варено пилешко месо или риба тон от консерва.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...