Продукти за 4 порции:
2
броя свежи краставици - 400 г.
70
г. сурова киноа
300
мл. гореща вода
1
глава червен лук - 50 г.
5-6
листенца босилек
За дресинга:
50
мл. зехтин
20
мл. ябълков оцет
10
мл. прясно изцеден лимонов сок
5
г. сол
черен
пипер на вкус
Киноата се
залива с горещата вода и се вари 20 минути на умерен огън. Прецежда се и се
оставя да се охлади напълно.
Краставиците
се нарязват на половинки, лукът на кубчета, а листенцата босилек на едро.
В купа се
сипват зеленчуците и сварената киноа. Поливат се с дресинга и се разбъркват.
Салатата може
да се поднесе веднага или да се прибере в хладилника и да се сервира по-късно.
Идейка: Към
салатата можем да добавим варено пилешко месо или риба тон от консерва.
Няма коментари:
Публикуване на коментар