четвъртък, 19 декември 2019 г.




Продукти за 20-22 броя слепени сладки:

За тестото:

150 г. брашно
120 г. студено краве масло
1 жълтък
10 г. ванилена захар
1 с. л. студена вода (ако е нужно)

За целувките:

1 белтък на стайна температура
1 щипка сол
60 г. кристална захар

мармалад за слепване (използвах от сини сливи)


В купа се сипват брашното, настърганото на ренде краве масло, жълтъкът и ванилията 


и бързо се омесва тесто. 


Оформя се на топка, завива се в стреч фолио и се прибира в хладилника за 1 час.
След това тестото се разточва върху набрашнен плот, на кора с дебелина 3-4 мм. Изрязват се кръгчета с диаметър около 3 см. и се подреждат в тава, покрита с пергаментова хартия.


За меренгът, белтъкът се сипва в купа. Добавя се солта и се разбива на пяна. Постепенно се добавя захарта и разбиването продължава, до получаване на твърд сняг. Целувчената смес се сипва в пош с накрайник по избор и се шприцоват целувки върху тестените кръгчета.


Бисквитите се пекат в предварително затоплена на 180 градуса фурна (без обдухване) около 15 минути.
Оставят се да се охладят напълно, 


след което се слепват с мармалад.




4 коментара:

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...