Продукти за 20-22 броя слепени сладки:
За тестото:
150 г. брашно
120 г. студено краве масло
1 жълтък
10 г. ванилена захар
1 с. л. студена вода (ако е нужно)
За целувките:
1 белтък на стайна температура
1 щипка сол
60 г. кристална захар
мармалад за слепване (използвах от
сини сливи)
В купа се сипват брашното,
настърганото на ренде краве масло, жълтъкът и ванилията
и бързо се омесва
тесто.
Оформя се на топка, завива се в стреч фолио и се прибира в хладилника за
1 час.
След това тестото се разточва върху
набрашнен плот, на кора с дебелина 3-4 мм. Изрязват се кръгчета с диаметър
около 3 см. и се подреждат в тава, покрита с пергаментова хартия.
За меренгът, белтъкът се сипва в
купа. Добавя се солта и се разбива на пяна. Постепенно се добавя захарта и
разбиването продължава, до получаване на твърд сняг. Целувчената смес се сипва
в пош с накрайник по избор и се шприцоват целувки върху тестените кръгчета.
Бисквитите се пекат в предварително
затоплена на 180 градуса фурна (без обдухване) около 15 минути.
Оставят се да се охладят напълно,
след което се слепват с мармалад.
Прелест!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси!
ИзтриванеBravo
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване