Продукти за форма с диаметър 26 см.:
За тестото:
120 г. меко краве масло
120 г. захар
10 г. ванилена захар
2 яйца
150 г. брашно
30 г. натурално какао (д-р Йоткер)
5 г. бакпулвер
щипка сол
75 мл. прясно мляко
За крема:
250 г. маскарпоне
200 г. заквасена сметана
100 г. подсладено кондензирано мляко
50 г. настърган натурален шоколад
3 банана
При непрекъснато разбиване на порции към влажната смес се добавят сухите съставки и прясното мляко, като се редуват.
Тортена форма с диаметър 26 см. се
покрива с пергаментова хартия, а стените и се намазват с масло.
Сипва се тестото и се заглажда.
Сипва се тестото и се заглажда.
За крема, в купа се смесват
маскарпонето, заквасената сметана и кондензираното мляко.
Добавя се настъргания шоколад.
Добавя се настъргания шоколад.
Бананите се обелват и се нарязват на
две по дължина. Подреждат се в кухината на сладкиша.
Кремът се разпределя върху бананите, като в центъра слоят трябва да е най-дебел.
Кремът се разпределя върху бананите, като в центъра слоят трябва да е най-дебел.
Сладкишът се охлажда за няколко часа, най-добре
за една нощ и е готов за сервиране.
Много интересен сладкиш Или.Чудесно изглежда и е много подходящ за януарските празнични дни.
ОтговорИзтриванеЧестито на всички именници !
Благодаря,Ели! Желая ти успешна Нова година!
ОтговорИзтриване