Продукти
за торта с диаметър 20 см.:
250 г. бишкоти
савоярди
60 г. натурално какао
100 г. захар
160 мл. топло прясно мляко
120 г. меко краве масло
За крем
ганаш:
100 мл. млечна
сметана
100 г. натурален
шоколад 70%
За
гарниране:
200-250 г. пурички с
шоколадов крем
200 г. бонбони
m&m
или
10 г. натурално какао на прах
Бишкотите се нарязват с нож на парчета с
дебелина около 2 см.
В купа се сипват какаото, захарта, прясното
мляко и разтопеното краве масло. Разбъркват се, докато захарта се разтвори напълно. Сипват се бишкотите и всичко се разбърква добре.
Тортена форма с диаметър 20 см. се застила с
хартия за печене, а стените и се намазват с масло.
Сипва се бисквитената смес и се разстила с
шпатула, като се притиска добре, за да прилепне към дъното и стените на формата. Оставя
се да стегне за няколко часа в хладилника (най-добре за 1 нощ).
За шоколадовият ганаш, сметаната се кипва и в
нея се разтапя натуралният шоколад. Разбърква се до хомогенност и се
прибира за 1 час в хладилника, за да се охлади.
След това се разбива с миксер на пухкав крем.
Блатът се изважда от тортената форма и се
прехвърля в подходяща чиния.
Измазва се с крема отгоре и отстрани.
Пуричките се подреждат като борд около
тортата, като се притискат, за да залепнат добре.
Отгоре се сипват цветните бонбони.
Тортата се оставя да се охлади за час и е
готова за сервиране.
Вместо с пурички и бонбони, тортата може да
се поръси само с натурално какао и да се сервира така.
Идеално и бързо решение за детски празник!
ОтговорИзтриване