сряда, 29 юли 2020 г.



Продукти за торта с диаметър 20 см.:

250 г. бишкоти савоярди
60 г. натурално какао
100 г. захар
160 мл. топло прясно мляко
120 г. меко краве масло

За крем ганаш:

100 мл. млечна сметана
100 г. натурален шоколад 70%



За гарниране:

200-250 г. пурички с шоколадов крем
200 г. бонбони m&m

или 

10 г. натурално какао на прах



Бишкотите се нарязват с нож на парчета с дебелина около 2 см.
В купа се сипват какаото, захарта, прясното мляко и разтопеното краве масло. Разбъркват се, докато захарта се разтвори напълно. Сипват се бишкотите и всичко се разбърква добре. 
Тортена форма с диаметър 20 см. се застила с хартия за печене, а стените и се намазват с масло.
Сипва се бисквитената смес и се разстила с шпатула, като се притиска добре, за да прилепне към дъното и стените на формата. Оставя се да стегне за няколко часа в хладилника (най-добре за 1 нощ).
За шоколадовият ганаш, сметаната се кипва и в нея се разтапя натуралният шоколад. Разбърква  се до хомогенност и се прибира за 1 час в хладилника, за да се охлади.


След това се разбива с миксер на пухкав крем.
Блатът се изважда от тортената форма и се прехвърля в подходяща чиния.
Измазва се с крема отгоре и отстрани. 
Пуричките се подреждат като борд около тортата, като се притискат, за да залепнат добре.
Отгоре се сипват цветните бонбони. 
Тортата се оставя да се охлади за час и е готова за сервиране.
Вместо с пурички и бонбони, тортата може да се поръси само с натурално какао и да се сервира така.

1 коментар:

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...