Нискокалоричен какаов кекс с банани и ксилитол
Адаптирано от Нутризнание
Продукти
за 6 порции:
70 г. брашно от
лимец
30 г. кокосово брашно
20 г. брашно от рожков
20 г. натурално какао
5 г. бакпулвер
20 г. ксилитол
3 броя обелени банани - 350 г.
4 яйца (200-220 г.)
В купа се сипват сухите съставки (брашното от лимец, кокосовото брашно, рожков, какао, ксилитол и бакпулвер)
и се разбъркват с телена бъркалка. Добавят се разбитите яйца, кокосовото масло и намачканите с вилица банани.
Всичко се разбива с миксер
до еднородност. Сместа се изсипва в тавичка (20х25 см.), покрита с пергаментова хартия и се заглажда.
Отгоре се подреждат нарязаните на тънки филийки банани.
Пече се в предварително загрята на 200
градуса фурна (горен/долен) 35-40 минути.
1 порция съдържа 225 ккал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар