сряда, 26 август 2020 г.




Продукти:

600 г. цедено кисело мляко
5-6 броя червени чушки
200 г. краве (овче) сирене
2 стръка зелен лук
2 скилидки чесън 
50 г. орехови ядки
30 мл. зехтин
сол на вкус


Чушките се изпичат в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност. Поставят се в плик и след като се задушат и омекнат, се обелват и нарязват на ивички.
Орехите, чесънът и 1/2 ч. л. сол се слагат в хаванче и се счукват.


Зеленият лук се нарязва на ситно.
В голяма купа се сипват натрошеното сирене, счуканите орехи и чесън, печените чушки, зеленият лук 


и цеденото кисело мляко. Всичко се разбърква. Разядката се полива със зехтин и се посолява ако е нужно. 


Готовият катък се разбърква отново и се оставя да се охлади.



1 коментар:

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...