Продукти:
600 г. цедено кисело мляко
5-6 броя червени чушки
200 г. краве (овче) сирене
2 стръка зелен лук
2 скилидки чесън
50 г. орехови ядки
30 мл. зехтин
сол на вкус
Чушките
се изпичат в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност. Поставят се в плик и след като се задушат и омекнат, се обелват и нарязват на
ивички.
Орехите,
чесънът и 1/2 ч. л. сол се слагат в хаванче и се счукват.
Зеленият
лук се нарязва на ситно.
В
голяма купа се сипват натрошеното сирене, счуканите орехи и чесън, печените
чушки, зеленият лук
и цеденото кисело мляко. Всичко се разбърква. Разядката се
полива със зехтин и се посолява ако е нужно.
Готовият
катък се разбърква отново и се оставя да се охлади.
Благодаря,беше много вкусен,но....забравих да снимамл
ОтговорИзтриване