сряда, 2 септември 2020 г.



Тази вкусна рецепта ми предостави моята приятелка Владислава Минчева. Благодаря ти, Влади! 💖


Продукти:


За блата:

800 г. тиквички
3 яйца размер L
100 г. брашно от лимец
2-3 скилидки чесън
1/2 връзка копър
сол и черен пипер на вкус
20 мл. олио или зехтин

За плънката:

125 г. крема сирене
50 г. лека майонеза
2-3 щипки чесън на прах

За гарниране:

100 г. настъргано сирене чедър
50 г. настърган кашкавал
250 г. шунка - 8 резена


Тиквичките се настъргват, посоляват се и се слагат в гевгир. 


Оставят се да престоят 30 минути и се изцеждат с ръце, за да се отдели максимално съдържащата се в тях вода. Прехвърлят се в купа. Добавят се яйцата, 


брашното, 


накълцаните копър и чесън, сол и черен пипер на вкус. 


Всичко се разбърква добре. 
Тавата на фурната се застила с хартия за печене и се намазва с мазнина. Сипва се сместа и се разпределя равномерно с помощта на шпатула. 


Пече се на 200 градуса с вентилатор, до получаване на златист загар.


Оставя се да се охлади.
За плънката, в купичка се смесват крема сиренето, майонезата и чесънът на прах и се разбъркват.
С тази смес се намазва блата. 


Разпределя се настърганото сирене чедър и кашкавала, 


а отгоре се подреждат резените шунка. 


Завива се стегнато руло, 


което се оставя да отлежи поне 2 часа в хладилника.
Реже се на филийки и се сервира.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...