Тази вкусна рецепта ми предостави моята приятелка Владислава Минчева. Благодаря ти, Влади! 💖
Продукти:
За блата:
800 г. тиквички
3 яйца размер L
100 г. брашно от
лимец
2-3 скилидки чесън
1/2 връзка копър
сол и черен пипер на
вкус
20 мл. олио или
зехтин
За плънката:
125 г. крема сирене
50 г. лека майонеза
2-3 щипки чесън на
прах
За гарниране:
100 г. настъргано
сирене чедър
50 г. настърган
кашкавал
250 г. шунка - 8
резена
Тиквичките се
настъргват, посоляват се и се слагат в гевгир.
Оставят се да престоят 30 минути
и се изцеждат с ръце, за да се отдели максимално съдържащата се в тях вода.
Прехвърлят се в купа. Добавят се яйцата,
брашното,
накълцаните копър и чесън,
сол и черен пипер на вкус.
Всичко се разбърква добре.
Тавата на фурната се
застила с хартия за печене и се намазва с мазнина. Сипва се сместа и се
разпределя равномерно с помощта на шпатула.
Пече се на 200 градуса с вентилатор, до получаване на
златист загар.
Оставя се да се
охлади.
За плънката, в
купичка се смесват крема сиренето, майонезата и чесънът на прах и се
разбъркват.
С тази смес се
намазва блата.
Разпределя се настърганото сирене чедър и кашкавала,
а отгоре се
подреждат резените шунка.
Завива се стегнато руло,
което се оставя да отлежи
поне 2 часа в хладилника.
Реже се на филийки и
се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар