Безглутенова салата Табуле с карфиол
1/2 глава суров карфиол - 350 г.
2 връзки магданоз (без стъблата)
3-4 домата рома - 300 г.
1 краставица - 150 г. (по желание)
1 малка глава червен лук - 40 г.
1 малка скилидка чесън
листенца прясна мента
сол и черен пипер на вкус
сок от 2 лимона
30-40 мл. зехтин
Карфиолът се накъсва на цветчета и се смила в блендер (на порции), докато стане на трохи. Прехвърля се в голяма купа. Добавят се нарязаният на ситно магданоз, нарязаните на кубчета домати и краставица, нарязаният на ситно лук, смачканата скилидка чесън и накълцаните листенца мента. Салатата се подправя със сол и черен пипер на вкус и се залива с лимоновият сок и зехтина. Разбърква се добре. Оставя се да престой поне 2 часа преди сервиране (може и повече), за да омекне карфиола и да поеме част от дресинга.
Или,
ОтговорИзтриванеразкошна е салатката.Чудесно есенно предложение.
Поздрави и лека седмица !
Благодаря, Ели! Прекрасна седмица и на теб!
ОтговорИзтриване