събота, 17 октомври 2020 г.

Безглутенова салата Табуле с карфиол

 


Продукти за 4 порции:

 

1/2 глава суров карфиол - 350 г.

2 връзки магданоз (без стъблата)

3-4 домата рома - 300 г.

1 краставица - 150 г. (по желание)

1 малка глава червен лук - 40 г.

1 малка скилидка чесън

листенца прясна мента

сол и черен пипер на вкус

сок от 2 лимона

30-40 мл. зехтин
































Карфиолът се накъсва на цветчета и се смила в блендер (на порции), докато стане на трохи. Прехвърля се в голяма купа. Добавят се нарязаният на ситно магданоз, нарязаните на кубчета домати и краставица, нарязаният на ситно лук, смачканата скилидка чесън и накълцаните листенца мента. Салатата се подправя със сол и черен пипер на вкус и се залива с лимоновият сок и зехтина. Разбърква се добре. Оставя се да престой поне 2 часа преди сервиране (може и повече), за да омекне карфиола и да поеме част от дресинга.


2 коментара:

  1. Или,
    разкошна е салатката.Чудесно есенно предложение.
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Ели! Прекрасна седмица и на теб!

    ОтговорИзтриване

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...