сряда, 14 октомври 2020 г.

Пълнени чушки халапеньо - Jalapeno poppers



Продукти:

10-12 големи чушки халапеньо

 

200 г. крема сирене с подправки (аз използвам на Billa)

1/4 ч. л. пушен червен пипер

1/4 ч. л. чесън на прах

сол на вкус

 

30-40 г. настъргано сирене чедър (кашкавал)

 

За гарниране:

20 г. картофен чипс

листата на 2-3 стръка магданоз

10 г. настърган пармезан

 


Чушките се нарязват на две по дължина 

и се почистват от семките. 

В купичка се слагат крема сиренето, чесънът на прах, пушеният червен пипер и солта. 

Разбъркват се. 

Чушките се напълват със сместа и се подреждат в тава, покрита с пергаментова хартия. 

Отгоре се поръсват с настърганото сирене чедър (кашкавал). 

Пекът се в предварително затоплена на 210 градуса фурна 10-12 минути, до златисто.

В купата на блендера се сипват картофеният чипс, листенцата магданоз и пармезана 

и се смилат на едри трохи. 

Горещите чушки се подреждат в подходяща чиния и се поръсват с чипсовата смес. Сервират се веднага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Веган брауни с  лешници Адаптирано от тук Продукти за 6-8 парчета:   30 г. семена чиа 120 мл. топла вода 100 г. черен шоколад 70-8...