Пълнени чушки халапеньо - Jalapeno poppers
Продукти:
10-12 големи чушки халапеньо
200 г. крема сирене с подправки (аз използвам
на Billa)
1/4 ч. л. пушен червен пипер
1/4 ч. л. чесън на прах
сол на вкус
30-40 г. настъргано сирене чедър (кашкавал)
За гарниране:
20 г. картофен чипс
листата на 2-3 стръка магданоз
10 г. настърган пармезан
Чушките се нарязват на две по дължина
и се
почистват от семките.
В купичка се слагат крема сиренето, чесънът на прах, пушеният червен пипер и солта.
Разбъркват се.
Чушките се напълват със сместа и се подреждат в тава, покрита с пергаментова хартия.
Отгоре се поръсват с настърганото сирене чедър (кашкавал).
Пекът се в предварително затоплена на
210 градуса фурна 10-12 минути, до златисто.
В купата на блендера се сипват картофеният чипс, листенцата магданоз и пармезана
и се смилат на едри трохи.
Горещите чушки се подреждат в подходяща чиния
и се поръсват с чипсовата смес. Сервират се веднага.
Няма коментари:
Публикуване на коментар