Коледни сладки със захаросани череши
Продукти:
150 г. меко краве масло
200 г. захар
10 г. ванилена захар
3 яйца на стайна температура
настърганата кора на 1 лимон
настърганата кора на 1 портокал
сокът на 1 лимон
брашно за получаване на меко тесто
захаросани череши, нарязани на половинки
Маслото се разбива със захарта на пухкав крем.
Добавят се едино по едино яйцата
и се разбиват, докато се усвоят напълно от сместа. Прибавят се портокаловата и лимоновата кора,
ванилията и лимоновия сок.
Накрая на порции се добавя брашно,
докато се получи меко тесто.
Слага се в стреч фолио и се прибира в хладилника за 1
час.
От тестото се оформят топчета с големина на орех, които се подреждат в тава, покрита с хартия за печене.
В центъра на всяко топче се поставя по половин коктейлна череша и се
притиска старателно с пръст (при печенето ще залепнат).
Така оформените сладки се пекат в предварително затоплена на 170 градуса
фурна около 20 минути.
Забележка: Сладките трябва да се извадят от фурната преди да покафенеят!
Няма коментари:
Публикуване на коментар