понеделник, 14 декември 2020 г.

Коледни сладки със захаросани череши

 


Продукти:

 

150 г. меко краве масло

200 г. захар

10 г. ванилена захар

3 яйца на стайна температура

настърганата кора на 1 лимон

настърганата кора на 1 портокал

сокът на 1 лимон

брашно за получаване на меко тесто

 


захаросани череши, нарязани на половинки

 


Маслото се разбива със захарта на пухкав крем. 


Добавят се едино  по едино яйцата 


и се разбиват, докато се усвоят напълно от сместа. Прибавят се портокаловата и лимоновата кора, 


ванилията и лимоновия сок. 

Накрая на порции се добавя брашно,  


докато се получи меко тесто. 


Слага се в стреч фолио и се прибира в хладилника за 1 час.

От тестото се оформят топчета с големина на орех, които се подреждат в тава, покрита с хартия за печене. 


В центъра на всяко топче се поставя по половин коктейлна череша и се притиска старателно с пръст (при печенето ще залепнат).


Така оформените сладки се пекат в предварително затоплена на 170 градуса фурна около 20 минути. 

Забележка: Сладките трябва да се извадят от фурната преди да покафенеят!

 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...