неделя, 3 януари 2021 г.

Горещ шоколад с бонбони маршмелоу

Адаптирано от списание Кулинариум брой 17

Продукти за 2 порции:

 

250 мл. прясно мляко

200 мл. течна млечна сметана

1 пръчка канела

15 г. натурално какао

60 г. натурален шоколад

10 г. ванилена захар

100 г. бонбони маршмелоу

 

За гарниране:

 

 бонбони маршмелоу

шоколадови пръчици

натрошени бисквити по желание

 


Млякото и сметаната се сипват в касерола 


и се кипват, заедно с пръчката канела, какаото и ванилията. 


Добавят се начупеният на парченца шоколад 


и бонбоните маршмелоу. 


Сместа се вари на слаб огън, докато се разтопят бонбоните и шоколада. Пръчката канела се изважда.


В чашите за сервиране се разпределят бонбони маршмелоу 


и се заливат с горещия шоколад. Отгоре се поръсват шоколадови пръчици и натрошени бисквити по желание.














Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...