неделя, 14 февруари 2021 г.

Трюфели с кондензирано мляко и Амарето

 





Продукти за 20-25 броя:

 

10 г. краве масло

1 консерва подсладено кондензирано мляко (397 г.)

50 г. натурално какао

10 г. ванилена захар

20 мл. ликьор Амарето

 

 за овалване - какао, кокосови стърготини, шоколадови пръчици, накълцани ядки




В касерола се разтопява кравето масло. Добавят се кондензираното мляко, какаото, ванилията и амаретото и сместа се вари 6-7 минута на умерен огън при непрекъснато бъркане. Трябва да се получи лъскава, гладка консистенция, която се отлепя от дъното и стените на съда. Сместа се оставя да се охлади за 1 час в хладилника. След това с влажни ръце се оформят топчета, големи колкото орех и се овалват в какао (кокосови стърготини, шоколадови пръчици, накълцани ядки). 

Съхраняват се в хладилник.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...