Трюфели с кондензирано мляко и Амарето
Продукти за 20-25
броя:
10 г. краве масло
1 консерва подсладено кондензирано мляко (397
г.)
50 г. натурално какао
10 г. ванилена захар
20 мл. ликьор Амарето
за овалване - какао, кокосови
стърготини, шоколадови пръчици, накълцани ядки
В
касерола се разтопява кравето масло. Добавят се кондензираното мляко, какаото,
ванилията и амаретото и сместа се вари 6-7 минута на умерен огън при
непрекъснато бъркане. Трябва да се получи лъскава, гладка консистенция, която
се отлепя от дъното и стените на съда. Сместа се оставя да се охлади за 1 час в
хладилника. След това с влажни ръце се оформят топчета, големи колкото орех и
се овалват в какао (кокосови стърготини, шоколадови пръчици, накълцани
ядки).
Съхраняват
се в хладилник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар