Свински кюфтенца с чушки и домашен барбекю сос
Продукти
за 4 порции:
За
кюфтетата:
500 г. кайма от свинска плешка
2 яйца
50 г. галета
20 г. горчица
20 г. домашен кетчуп
1 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
1/4 ч. л. суха мащерка
За домашния
барбекю сос:
60 мл. кетчуп (домашен)
15 мл. кленов сироп
1/2 ч. л. пушен червен пипер
600 г. чушки - червени, зелени, жълти
5-6 скилидки чесън
1 глава лук, нарязан на полумесеци
30 мл. олио или зехтин
1/2 ч. л. суха мащерка
накълцан магданоз за поръсване
Фурната
се загрява на 200 градуса с вентилатор.
За кюфтетата, продуктите се слагат в купа
В керамична тава се слагат нарязаните на едри кубчета чушки, чесън - на филийки и лук - на полумесеци. Прибавят се солта, черният пипер, сухата мащерка и олиото (зехтина)
и всичко се разбърква. Пекат се за 30 минути, като се разбъркват от време на време.
Няма коментари:
Публикуване на коментар