понеделник, 22 февруари 2021 г.

Свински кюфтенца с чушки и домашен барбекю сос


Продукти за 4 порции:

За кюфтетата:

 

500 г. кайма от свинска плешка

2 яйца

50 г. галета

20 г. горчица

20 г. домашен кетчуп

1 ч. л. сух риган

1/2 ч. л. сол

1/4 ч. л. черен пипер

1/4 ч. л. суха мащерка

 

За домашния барбекю сос:

 

60 мл. кетчуп (домашен)

15 мл. кленов сироп

1/2 ч. л. пушен червен пипер

 

600 г. чушки - червени, зелени, жълти

5-6 скилидки чесън

1 глава лук, нарязан на полумесеци

30 мл. олио или зехтин

1/2 ч. л. суха мащерка

 

накълцан магданоз за поръсване



 

Фурната се загрява на 200 градуса с вентилатор.

За кюфтетата, продуктите се слагат в купа 


и се омесват добре. Оформят се 24 кюфтенца, които се подреждат в тава, покрита с хартия за печене 


и се пекат 30 минути.

В керамична тава се слагат нарязаните на едри кубчета чушки, чесън - на филийки и лук - на полумесеци. Прибавят се солта, черният пипер, сухата мащерка и олиото (зехтина) 


и всичко се разбърква. Пекат се за 30 минути, като се разбъркват от време на време.


Междувременно в дълбока купа се комбинират съставките за барбекю сосът - кетчуп, кленов сироп и пушен червен пипер.


Добавя се сол и черен пипер на вкус. Кюфтетата се сипват в соса и се разбъркват, за да се покрият добре с него. 


Подреждат се върху печените зеленчуци и ястието се допича още 8-10 минути. 


Гарнира се с накълцан магданоз.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Веган брауни с  лешници Адаптирано от тук Продукти за 6-8 парчета:   30 г. семена чиа 120 мл. топла вода 100 г. черен шоколад 70-8...