вторник, 30 март 2021 г.

 Сьомга със сос от сметана и печени червени чушки

 




Продукти за 4 порции:

 

600 г. филе от сьомга (4 порции по 150 г.)

2 печени червени чушки

200 мл. течна млечна сметана

1 глава кромид лук

30 мл. олио

200 мл. зеленчуков бульон

сол и черен пипер на вкус

копър за поръсване

 



Олиото се загрява в тиган. Добавят се нарязаните на ситно лук и печен пипер и зеленчуковия бульон и се варят около 10 минути. Сипва се сметаната 


и се оставя да поври 2-3 минути. 


Сосът се пасира и се прецежда през фина цедка. 


Сьомгата се подправя със сол и черен пипер. В тиган се загрява 1 с. л. олио 


и рибата се готви по 4 минути на страна. 


Сервира се полята със сос и гарнитура от паста, варени картофи или варени на пара зеленчуци.

Поръсва се с накълцан копър.



Няма коментари:

Публикуване на коментар