(без рафинирана захар)
Продукти за 16 броя:
За крема от кашу:
120 г. кокосово масло
120 г. сурови ядки кашу
50 г. фини овесени ядки
40 г. месести фурми (използвах сорт Меджул)
За фъстъченият крем:
190 г. месести фурми ( накиснати в топла вода за 30 мин. и отцедени)
100 г. фъстъчено масло без сол
20 г. кокосово масло
80 г. осолени белени печени фъстъци
За глазурата от
шоколад:
150 г. черен шоколад 80% какао (използвах
белгийски)
10 г. кокосово масло
Кутия
с размери 14х20 см. се застила с хартия за печене.
Ядките кашу се накисват в топла вода
за около 30 минути.
След това в купата на пасатора се слагат отцедените от водата фурми и кашу, овесените ядки и кокосовото масло
След това десертът се обръща върху дъска, а хартията се отлепя. Режат се 16 барчета,
и се подреждат върху метална решетка.
Готовите барчета се прехвърлят в хартиени кошнички за
мъфини, подреждат се в кутия и се съхраняват в хладилник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар