петък, 23 април 2021 г.

 Мини барчета "Snickers" -

(без рафинирана захар)



Рецептата за тези умопомръчително вкусни сникърси ми изпрати сестра ми. Сърдечни благодарности! 💗
Няма нищо по-хубаво от това да си хапнеш нещо сладичко, без да изпитваш угризение на съвестта. 

Продукти за 16 броя:

 

За крема от кашу:

 

120 г. кокосово масло

120 г. сурови ядки кашу

50 г. фини овесени ядки

40 г. месести фурми (използвах сорт Меджул) 


За фъстъченият крем:

 

190 г. месести фурми ( накиснати в топла вода за 30 мин. и отцедени)

100 г. фъстъчено масло без сол

20 г. кокосово масло

80 г. осолени белени печени фъстъци

 

За глазурата от шоколад:

 

150 г. черен шоколад 80% какао (използвах белгийски)

10 г. кокосово масло




Кутия с размери 14х20 см. се застила с хартия за печене.

Ядките кашу се накисват в топла вода 


за около 2 часа. Фурмите за крема от кашу (40 г.) се нарязват на половинки (костилката се маха) и се заливат с топла вода 



за около 30 минути.

След това в купата на пасатора се слагат отцедените от водата фурми и кашу, овесените ядки и кокосовото масло 


и се пасират добре. Сместа се сипва в кутията и се разстила равномерно.


За фъстъченият крем, всички съставки се смесват в купата на пасатора, 


с изключение на целите фъстъци и се пасират до еднородност. Добавят се целите фъстъци 


и сместа се разбърква на ръка с шпатула. Разпределя се върху слоят от кашу, като се притиска внимателно.


Покрива се с пергаментова хартия 


и кутията се прибира във фризера за 2 часа. 

След това десертът се обръща върху дъска, а хартията се отлепя. Режат се 16 барчета, 


които се потапят в разтопеният на водна баня шоколад (смесен с кокосовото масло) 




и се подреждат върху метална решетка. 



Гарнират се с фъстъчено масло и накълцани фъстъци. 



Готовите барчета се прехвърлят в хартиени кошнички за мъфини, подреждат се в кутия и се съхраняват в хладилник.


 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...