понеделник, 26 април 2021 г.

 Безглутенови веган бургери от тиквички

 


Адаптирано от тук

Продукти за 4 броя:

 

450 г. тиквички

50 г. моркови

2 стръка зелен лук

1 стрък пресен чесън

1/3 връзка магданоз

1/3 връзка копър

20 г. смляно ленено семе

60-80 г. картофено (царевично) нишесте

1 ч. л. сол

черен пипер на вкус

1/2 ч. л. червен пипер

1/3 ч. л. смлян кимион

 


Тиквичките се настъргват на едро ренде и се поставят в гевгир. 


Посоляват се и се оставят да се отцедят за 20-30 минути. 

Морковите се обелват, настъргват се и се поставят в купа. 

Тиквичките се изцеждат максимално с ръце и се поставят в купата при морковите. 


Добавят се нарязаните на ситно лук, чесън, магданоз и копър. Прибавят се смляното ленено семе, картофеното (царевичното) нишесте и подправките.  


Всички продукти се разбъркват добре. 


Забележка: Количеството на картофеното нишесте зависи от това, колко добре сме отцедили тиквичките. Сместа трябва да не съдържа излишно количество вода, за да могат да се оформят бургерите. 

Оформят се 4 бургера, 


които се пекат на добре загрят тиган (без мазнина) 


по около 5 минути на страна.

 

1 коментар:

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...