Продукти
за 2 броя:
За
тестото:
180 мл. топла вода
4 г. суха мая
20 мл. зехтин
5 г. захар
10 г. сол
около 400 г. брашно
За
гарниране:
12-14 цвята от
тиквички
4 скилидки чесън,
нарязан на ситно
1 с. л. листенца от
пресен риган, накълцани
1/4 ч. л. едро смляно
чили (по желание)
40 мл. зехтин
120 г. чедър
120 г. пушена
скаморца
За тестото, от топлата вода, маята, захарта и
100 г. брашно се прави квас и се оставя на топло да шупне. Добавят се зехтина,
солта и останалото брашно и се омесва меко тесто. Намазва се със зехтин,
покрива се с кърпа и се оставя да втаса.
Цветовете от тиквички се измиват със студена
вода, стъблата и близълцата им се отстраняват и се нарязват на две по дължина.
Ароматният зехтин се сваля от котлона и се
оставя леко да се охлади.
Втасалото тесто се разделя на 2 части. Всяка се разточва на тънка кора директно върху хартия за печене и се прехвърля в тава. Всяка кора се намазва с половината от ароматният зехтин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар