Бърза
рецепта за паста със зехтин, лук и маслини
Продукти за 2 порции:
250
г. талиатели или друг вид паста
1
глава червен лук
3
скилидки чесън
50
мл. зехтин
10
маслини каламата без костилка (нарязани)
2
домата рома нарязани на кубчета
1
ч. л. сух риган
сол
и черен пипер на вкус
В тиган се загрява зехтина.
Добавят се нарязаните на ситно лук и чесън и се сотират 5-6 минути.
Прибавят се доматите, маслините и сухият риган и се готвят 3-4 минути. Сварената паста се прехвърля в тигана и се бърка 2-3 минути, докато всичко се смеси добре.
Сервира се веднага, поръсена с настърган пармезан и листенца риган и босилек.
Няма коментари:
Публикуване на коментар