сряда, 4 август 2021 г.

 Бърза рецепта за паста със зехтин, лук и маслини





Продукти за 2 порции:

 

250 г. талиатели или друг вид паста

1 глава червен лук

3 скилидки чесън

50 мл. зехтин

10 маслини каламата без костилка (нарязани)

2 домата рома нарязани на кубчета

1 ч. л. сух риган

сол и черен пипер на вкус


настърган пармезан за поръсване




Пастата се сварява в подсолена вода, според указанията на опаковката.

В тиган се загрява зехтина. Добавят се нарязаните на ситно лук и чесън и се сотират 5-6 минути.

Прибавят се доматите, маслините и сухият риган и се готвят 3-4 минути. Сварената паста се прехвърля в тигана и се бърка 2-3 минути, докато всичко се смеси добре. 

Сервира се веднага, поръсена с настърган пармезан и листенца риган и босилек.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Печен карфиол с горчица Продукти:   800-900 г. карфиол накъсан на розички   За овкусяване:   1 с. л. дижонска горчица сол на...