вторник, 10 август 2021 г.

Пълнени чушки халапеньо увити в бекон

 


Продукти:

 

8 едри чушки халапеньо

120 г. крема сирене

50 г. настърган кашкавал

1 стрък зелен лук

1/4 ч. л. чесън на прах

сол и черен пипер на вкус

8 резена бекон

 













Чушките се нарязват на две по дължина и с лъжичка се почистват от семките. 


В купа се слагат крема сиренето, настъргания кашкавал, накълцаният зелен лук, чесъна на прах, сол и черен пипер на вкус и се разбъркват.


Чушлетата се напълват с плънката. 

Беконът се разрязва на две по дължина и всяко парче се увива върху половинка халапеньо и се

забожда с клечка за зъби. 

Чушките се подреждат в тава, покрита с хартия за печене 


и се пекат в предварително загрята на 210 градуса фурна с вентилатор, докато сиренето се разтопи и беконът стане хрупкав.
Клечките за зъби се отстраняват и чушките са готови за сервиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...