Печена сьомга с мед и
горчица и гарнитура от грах
Продукти
за 4 порции:
4 филета сьомга без кожа
20 мл. лимонов сок
20 мл. зехтин
20 г. дижонска горчица
20 г. мед
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
сол и черен пипер на вкус
нарязан на ситно копър
За
гарнитурата от грах:
450 г. замразен грах
2 скилидки чесън
30 мл. зехтин (олио)
100 мл. вода
сол и черен пипер на вкус
2-3 цели стръка копър
В малка купичка се смесват зехтинът, горчицата, медът и накълцаният чесън. Рибата се подправя със сол и черен пипер и се подрежда в тава, покрита с хартия за печене. Намазва се със соса
За гарнитурата, грахът се поставя в тиган заедно с чесъна и копъра. Залива се с водата и зехтинът
Няма коментари:
Публикуване на коментар