Продукти за 4-6 порции:
120 г.
фин булгур (турски)
220 г.
вряла вода
1/2 ч. л.
сол
50 г. червен лук, нарязан на малки кубчета
150 г. домати, нарязани на малки кубчета
150 г. червени чушки, нарязани на малки кубчета
1/2
връзка магданоз, нарязан на ситно
За дресинга:
30 мл.
зехтин
20 г.
доматено пюре
10 мл.
кленов сироп
20 мл.
прясно изцеден лимонов сок
1/2 ч. л.
сол (на вкус)
едро
смляно чили на вкус
Булгурът
се поставя в купа и се залива с врялата вода. Добавя се 1/2 ч. л. сол и се
разбърква. Оставя се 10 минути, докато набъбне и поеме цялата вода.
За
дресинга всички съставки се сипват в купичка и се разбиват добре. Прибавя се
към булгура и се разбърква. Оставя се да се охлади напълно.
След това
се добавят нарязаните на кубчена зеленчуци (червеният лук, доматите, чушките и
магданозът) и продуктите се разбъркват, докато се смесят добре.
Тази салата може да бъде поднесена и като гарнитура към различни ястия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар