събота, 10 септември 2022 г.

 Пица хляб




Продукти:

 

180 мл. топла вода

5 г. суха мая

5 г. захар

10 мл. зехтин

5 г. сол

400 г. брашно

 

1 с. л. зехтин за оформяне на тестото

 

 

100 г. мини чери доматки, нарязани на половинки

50 г. червена чушка, нарязана на кубчета

50 зелена чушка, на кубчета

100 г. червен лук, на кубчета

50 г. зелени маслини, на кубчета

50 г. черни маслини, на кубчета

1 ч. л. сух риган

120 г. настъргана моцарела (кашкавал)

 

1 ч. л. зехтин за намазване на хляба по време на печене

 



За тестото, в купа се сипва топлата вода, захарта и отгоре се поръсва маята. Оставя се така около 3 минути, докато се образува пяна. Прибавя се зехтинът, брашното и солта и се омесва тесто. Сипват се нарязаните зеленчуци, маслините и риганът и месенето продължава, докато зеленчуковата смес се включи равномерно в тестото. Слага се в купа и се оставя да втаса, докато удвои обема си. (Във фурната на 50 градуса за 30 минути).

Хартия за печене се намазва с 1 с. л. зехтин и  тестото се прехвърля върху нея. С намазнени ръце се оформя правоъгълник с размери 20х25 см. Отгоре се настъргва моцарелата (кашкавалът). С помощта на хартията за печене се навива на руло. Хлябът се прехвърля в тава (заедно с хартията) и се оставя да почине за 10 минути. 

Пече се в предварително загрята на 220 градуса фурна без вентилатор около 25 минути. Около 3 минути преди да се извади от фурната се намазва с 1 с. л. зехтин и се оставя да се допече. 

Готовият пица хляб се изважда върху метална решетка и се оставя леко да се охлади. 

 Enjoy! 😋


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравословни бисквити от 4 съставки (без брашно и рафинирана захар)   Адаптирано от тук   Продукти за 9 броя:   Калории в 1 брой...