вторник, 20 декември 2022 г.

Бадемови пръчици 

с шоколад

 


Адаптирано от тук


Продукти за 28 броя:

 

250 г. смлени бадеми

250 г. пудра захар

5 мл. бадемова есенция на Dr. Oetker

10 ванилена заахар

40 г. брашно

1 щипка сол

2 белтъка

 

200 г. черен шоколад

30 г. суров шамфъстък (накълцан)

 


Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол. Добавят се предварително смесените сухи съставки (смлени бадеми, пудра захар, брашно и ванилия). 


Прибавя се и бадемовата есенция. Оформя се тесто,


завива се в стреч фолио и се прибира в хладилника за 30 минути.

Тестото се разделя на 4 равни части. Всяка част се поставя в стреч фолио и с ръце се оформя фитил с дължина 35 см. 


Режат се седем парчета с дължина 5 см. 


Пръчиците се подреждат в тава, покрита с хартия за печене. 


Така се оформят и останалите три топки тесто. 

Пекат се в предварително затоплена на 180 градуса фурна (горен/долен) около 10 минути. 

Оставят се да се охладят напълно. 

Шоколадът се стапя на водна баня и пръчиците се потапят в него от двете страни. 

Подреждат се върху хартия за печене и се поръсват с накълцаният шамфъстък. 


Оставят се така, докато се втвърди шоколада и са готови за сервиране.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...