Продукти
за 28 броя:
250 г. смлени бадеми
250 г. пудра захар
5 мл. бадемова есенция на Dr. Oetker
10 ванилена заахар
40 г. брашно
1 щипка сол
2 белтъка
200 г. черен шоколад
30 г. суров шамфъстък (накълцан)
Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол. Добавят се предварително смесените сухи съставки (смлени бадеми, пудра захар, брашно и ванилия).
Тестото се разделя на 4 равни части. Всяка част се поставя в стреч фолио и с ръце се оформя фитил с дължина 35 см.
Пекат се в предварително затоплена на 180 градуса фурна (горен/долен) около 10 минути.
Оставят се да се охладят напълно.
Шоколадът се стапя на водна баня и пръчиците се потапят в него от двете страни.
Подреждат се върху хартия за печене и се поръсват с накълцаният шамфъстък.
Няма коментари:
Публикуване на коментар