Продукти
за тава с размери 32х32 см.:
За
тестото:
160 г. меко краве масло
160 г. захар
4 яйца размер М
50 г. смлени бадеми
150 г. брашно
20 г. натурално какао
1 щипка сол
За напръскване:
30 мл. ликьор Амарето
За
глазурата:
50 мл. ликьор Амарето
250 г. пудра захар
40 г. накълцан суров шамфъстък
40 г. накълцани сушени червени боровинки
За тестото, маслото, захарта и солта се разбиват с миксер на пухкав крем.
Бадемите, брашното и какаото
Тава с размери 32х32 см. се застила с хартия за печене. Тестото се разпределя равномерно в нея
Изважда се от фурната и веднага се напоява с 30 мл. ликьор.
В купичка се смесват ликьорът и пудрата захар
и се разбъркват. Трябва да се получи гъста глазура. Ако глазурата е твърде течна се добавя още пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар