Продукти:
1 глава кромид лук ~ 100 г
400 г сладки картофи (нарязани на кубчета)
2 скилидки чесън (накълцани)
400 г нахут от консерва (отцеден)
50 г сурова киноа
150 г пресен спанак (нарязан)
50 мл. олио или зехтин
50 г. доматено пюре
1 с. л. сух риган
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
1200 мл. топла вода или зеленчуков
бульон
магданоз за поръсване
В дълбок съд се загрява мазнината. Сипват
се нарязаният на дребно кромид лук, чесънът и нарязаните на кубчета сладки
картофи и се задушават 4-5 минути на средна температура. Добавят се сухият риган и червеният пипер и зеленчуците се разбъркват интензивно за 20 секунди.
Заливат се с топлата вода (бульон). Прибавят се нахутът и суровата киноа.
Ястието се подправя със сол и черен пипер, похлупва се и се вари на умерен огън
около 25 минути. Добавят се пресният спанак и доматеното пюре и яхнията се вари
още 5-6 минути.
Сервира се с накълцан магданоз по желание.
Яхнията може да се приготви и в Мултикукър, като всички продукти се слагат в купата на кукъра и се готвят на програма Stew (яхния) с времетраене 30-35 минути в зависимост от марката.
Няма коментари:
Публикуване на коментар