Печена сьомга със сушени домати, маслини и каперси
Продукти
за 4 порции:
1 кг. филе от сьомга
сол и черен пипер на вкус
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. чесън на прах
1/4 ч. л. смлян джинджифил
1/2 ч. л. сух риган
30 г. маслини каламата, без костилки и нарязани
30 г. сушени домати, отцедени и нарязани
30 г. каперси
30 г. песто
3 стръка пресен копър, нарязан
Тава се застила с алуминиево фолио и отгоре се поставя
лист пергаментова хартия. Слага се парчето сьомга и се поръсва със сол и черен
пипер на вкус, червеният пипер, чесънът, джинджифилът и сухият риган. Отгоре се
подреждат останалите съставки ( маслините, сушените домати, каперсите, пестото
и нарязаният копър), като се разпределят върху цялото филе.
Рибата се завива в пергаментовата хартия и
алуминиевото фолио и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна около
25-30 минути, до готовност.
Сьомгата се изважда от фурната и фолиото и хартията за печене се разгъват. Рибата се оставя за почине за 15 минути, реже се на парчета и се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар