петък, 10 февруари 2023 г.

 Печена сьомга със сушени домати, маслини и каперси

 


Продукти за 4 порции:

 

1 кг. филе от сьомга 

сол и черен пипер на вкус

1/2 ч. л. червен пипер

1/2 ч. л. чесън на прах

1/4 ч. л. смлян джинджифил

1/2 ч. л. сух риган

 

30 г. маслини каламата, без костилки и нарязани

30 г. сушени домати, отцедени и нарязани

30 г. каперси

30 г. песто

3 стръка пресен копър, нарязан

 

 



Тава се застила с алуминиево фолио и отгоре се поставя лист пергаментова хартия. Слага се парчето сьомга и се поръсва със сол и черен пипер на вкус, червеният пипер, чесънът, джинджифилът и сухият риган. Отгоре се подреждат останалите съставки ( маслините, сушените домати, каперсите, пестото и нарязаният копър), като се разпределят върху цялото филе.

Рибата се завива в пергаментовата хартия и алуминиевото фолио и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 25-30 минути, до готовност. 

Сьомгата се изважда от фурната и фолиото и хартията за печене се разгъват. Рибата се оставя за почине за 15 минути, реже се на парчета и се сервира.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...