събота, 14 март 2015 г.

Шоколадова тарта с портокалов крем



Продукти:


 За тестото:

1 яйце
50 г. захар
70 г. масло
20 г. какао
30 г. смлени бадеми
150 г. брашно

За пълнежа:

4 яйца+1 жълтък
150 г. захар
150 мл. течна неподсладена сметана
2 портокала


Бадемите се смилат в блендер. Яйцето се разбива със захарта на пяна. Добавят се мекото масло, смлените бадеми и какаото и се разбъркват добре. Прибавя се брашното и се омесва за тесто. Тестото се слага в покрита с хартия за печене тава с диаметър 26 см., разстила се добре и се оформя борд с височина около 3 см. Тавата се прибира за 30 минути в хладилника. След това тестото се набожда с вилица и се пече на 180 градуса 15-17 минути.
За пълнежа, кората на портокалите се настъргва и  се изцежда 100 мл. сок от тях. 
С миксер се разбиват яйцата, жълтъкът и захарта. 

Добавя се сметаната, портокаловият сок и портокаловата кора. Плънката се изсипва върху основата и сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса до готовност около 30 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...