понеделник, 7 декември 2015 г.

Картофено руло с плънка от пиле, гъби и каперси в кексова форма


Продукти:

1,5 кг. картофи
3 - 4 стръка зелен лук
2 яйца
6 с. л. брашно - 60 г.
30 г. краве масло
2 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус

За плънката:

250 г. филе от пилешки гърди
2 бр. пресни гъби - 50 г.
1 глава кромид лук - 120 г. 
1 морков - 70 г.
2 скилидки чесън
1 с. л. унисос
50 - 60 мл. олио
1 ч. л. каперси - 5 г.
50 г. кашкавал
сол и черен пипер на вкус

олио за намазване на формата
галета за поръсване на формата


Картофите се сваряват в подсолена вода, охлаждат се и се обелват. Настъргват се в купа на едро ренде или се намачкват. Прибавят се яйцата, брашното, разтопеното масло, накълцаният зелен лук, сухият риган, сол и черен пипер



и всичко се омесва добре. 
Пилешките гърди се нарязват на ситно



и се запържват в мазнината. Подправят се със сол, черен пипер и унисос и се готвят до златисто.



Изваждат се в чиния. В същата мазнина се задушават ситно нарязаният лук, чесънът, настърганият морков и гъбите и се готвят около 10 минути.




Пилешкото месо се връща в тигана и се готви още 1-2 минути. Плънката се сваля от котлона и към нея се добавят каперсите и настърганият кашкавал




и всичко се разбърква добре.




Продълговата кексова форма се намазва с мазнина и обилно се поръсва с галета. 



Сипва се по-голямата част от картофената смес, притиска се добре и се прави вдлъбнатина. Плънката се разпределя в нея.



Отгоре  се разпределят останалите картофи, намазват се с мазнина, поръсват се с галета



и се притискат добре.
Ястието се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна с вентилатор 45 минути до получаване на златист загар. Рулото се охлажда около час, изважда се от формата 



и се сервира.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...