петък, 4 декември 2015 г.

Кростата 

(италиански маслен сладкиш) 

с конфитюр от ягоди








































Продукти:

270 г. брашно
120 г. студено краве масло, нарязано на кубчета
100 г. захар
1 яйце
щипка сол
5 г. бакпулвер
10 г. ванилена захар
1 ч. л. прясно настъргана лимонова кора

300 г. конфитюр от ягоди


Нарязаното на кубчета студено масло



се смесва с пресятото брашно до получаване на трохи.



Прибавят се яйцето, захарта, щипката сол, бакпулвера, ванилията и лимоновата кора



и бързо се оформя тесто.



Завива се в свежо фолио



и се оставя в хладилника за 30 минути.
От охладеното тесто се отделя 1/3 и се оставя настрана. 
Останалото тесто се разточва между два листа свежо фолио.



Прехвърля се в предварително застлана с хартия за печене тавичка с диаметър 24 см., като се оформя висок борд. Дъното се надупчва с вилица




и върху него се разпределя конфитюрът от ягоди. 



От отделеното тесто се оформят различни по големина топчета,



които се разпределят върху конфитюра.



Сладкишът се пече в предварително загрята на 170 градуса с вентилатор фурна 35-40 минути. Охлажда се, поръсва се с пудра захар и се сервира.

















































3 коментара:

  1. Госпожо Балканска, рецептата Ви поразително прилича на една моя! Защо не посочвате линк от където сте я взели?

    ОтговорИзтриване
  2. Много се извинявам, госпожо Кръстева! Допуснала съм грешка при публикуването, за което много съжалявам! Вече я поправих!

    ОтговорИзтриване

Чийзкейк с Ferrero Rocher и Nutella Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:   За бисквитената основа:   300 г. бисквити 150 г. р...