петък, 18 декември 2015 г.

  Цитрусов сладкиш

















Продукти:

4 яйца
150 г. меко краве масло
150 г. захар
50 г. сушен касис или сушени червени боровинки
50 г. стафиди
3 гвоздейчета карамфил
3 г. канела
10 г. бакпулвер
200 г. брашно

3 портокала
6 - 7 мандарини
10 г. сушен касис или сушени червени боровинки



От единят портокал се изцежда 100 мл. сок,




а останалите два портокала се обелват и се режат на шайби с дебелина 5 мм.




Мандарините се обелват и също се режат на резени с дебелина 5 мм.
Гвоздейчетата карамфил се режат на ситно. 




Мекото масло и захарта се разбиват с телена бъркалка на крем.




Прибавят се яйцата




и сместа се разбърква до хомогенност.




Сипват се портокаловият сок, наситненият карамфил и канелата.




Накрая се добавят сушеният касис, стафидите, пресятото брашно с бакпулвера и сместа се бърка до получаването на еднородна смес. 




На дъното на предварително застлана с хартия за печене тортена форма с диаметър 22-24 см. се слагат портокаловите резени,




а по стените й се подреждат резенчетата мандарина. 



Кухините се запълват със сушен касис или сушени червени боровинки.



Тестото се изсипва върху плодовете и се заглажда. 




Сладкишът се пече в предварително загрята на 200 градуса  фурна 45 - 50 минути. Охлажда се и се обръща в подходяща тортена чиния.


















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Чийзкейк с Ferrero Rocher и Nutella Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:   За бисквитената основа:   300 г. бисквити 150 г. р...