Сърца от бутер тесто и сладко от ягоди
Продукти за 10 броя:
275 г.
охладено бутер тесто - 275 г.
50 г.
мармалад от ягоди
2 с. л.
прясно мляко за намазване
пудра захар
за поръсване
Бутер
тестото се развива и леко се разточва.
Половината от него се намазва с мармалад
и се покрива с останалата част.
Разточва се леко.
Със сладкарско
ножче се режат ленти с дебелина около 2 см.
Лентите се усукват
и им се придава
форма на сърце, като двата края се прикрепят с клечка за зъби.
Така оформените
бутер сърца се подреждат в тава, покрита с хартия за печене. Намазват се с
прясно мляко
и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15
минути.
Оставят се да се охладят за 30 минути.
Клечките за зъби се отстраняват и
сладките се поръсват с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар