четвъртък, 14 февруари 2019 г.

Сърца от бутер тесто и сладко от ягоди



Продукти за 10 броя:

275 г. охладено бутер тесто - 275 г.


50 г. мармалад от ягоди
2 с. л. прясно мляко за намазване
пудра захар за поръсване



Бутер тестото се развива и леко се разточва. 


Половината от него се намазва с мармалад 


и се покрива с останалата част.  
Разточва се леко. 


Със сладкарско ножче се режат ленти с дебелина около 2 см. 


Лентите се усукват 


и им се придава форма на сърце, като двата края се прикрепят с клечка за зъби. 


Така оформените бутер сърца се подреждат в тава, покрита с хартия за печене. Намазват се с прясно мляко 


и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15 минути. 
Оставят се да се охладят за 30 минути. 


Клечките за зъби се отстраняват и сладките се поръсват с пудра захар.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...