неделя, 17 февруари 2019 г.

Пиле по хавайски с барбекю сос



Продукти:


600 г. пилешко филе
100 г. нарязан на филийки бекон
10 мл. олио
1 глава червен лук - 100 г.
1 с. л. накълцан джинжифил - 5 г.
1 голяма червена чушка - 100 г.
200 г. нарязан на кубчета пресен ананас 
100 мл. барбекю сос
20-25 мл. тъмен соев сос

пера зелен лук



В тиган се сипва олиото. Добавя се тънко нарязаният бекон и се запържва 4-5 минути, докато освободи мазнината си. 



Прибавят се нарязаният на едро лук и накълцаният джинджифил. 



Готвят се около 2 минути. 



Сипва се нарязаното на кубчета пилешко филе и се запържва за десетина минути. 



Добавя се нарязаната на едро червена чушка. 




Разбърква се. 
След 2-3 минути се прибавя нарязаният ананас, 



барбекю сосът 



и соевия сос. 



Разбърква се. 
Вари се под капак на умерен огън 4-5 минути.



Сервира се веднага с гарнитура от варен ориз, поръсен с накълцани пера зелен лук.



1 коментар:

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...