Питка с печени чушки
Продукти за форма с диаметър 24 см:
1 зелена чушка
Калифорния
1 червена чушка
Калифорния
1 жълта чушка Калифорния
10 мл. зехтин
2-3 щипки сол
2-3 щипки чесън на прах
300 г. брашно
10 г. бакпулвер
3 яйца
100 мл. олио
100 мл. прясно мляко
листата на 3-4 стръка
магданоз
5 г. сол
Чушките се изпичат.
Поставят се в найлонов плик и се оставят да изстинат.
Обелват се и се почистват от дръжките и семките. Нарязват се на лентички по дължина.
Слагат се в чиния, поливат се със зехтин
и се поръсват със сол и чесън на прах. Разбъркват се и се оставят настрана.
Обелват се и се почистват от дръжките и семките. Нарязват се на лентички по дължина.
Слагат се в чиния, поливат се със зехтин
и се поръсват със сол и чесън на прах. Разбъркват се и се оставят настрана.
В купа се смесват
яйцата, олиото,
прясното мляко
и солта и се разбиват добре с телена бъркалка.
Добавят се пресятото с бакпулвера брашно
и накълцаният магданоз
всичко се разбърква до еднородност с шпатула. Към тестото се добавят 1/3 от чушките и нарязаният на кубчета ементал (кашкавал)
и сместа отново се разбърква.
прясното мляко
и солта и се разбиват добре с телена бъркалка.
Добавят се пресятото с бакпулвера брашно
и накълцаният магданоз
всичко се разбърква до еднородност с шпатула. Към тестото се добавят 1/3 от чушките и нарязаният на кубчета ементал (кашкавал)
и сместа отново се разбърква.
Тестото се сипва в
покрита с хартия за печене форма с диаметър 24 см. и се заглажда.
От лентичките чушки се оформят розички, които се подреждат отгоре, като се редуват.
Питката се поръсва с накълцан магданоз
и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна 30-35 минути.
Оставя се да се охлади за двадесетина минути и е готова за сервиране.
От лентичките чушки се оформят розички, които се подреждат отгоре, като се редуват.
Питката се поръсва с накълцан магданоз
и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна 30-35 минути.
Оставя се да се охлади за двадесетина минути и е готова за сервиране.
Страхотна, много красива питка.Интересна декорация, сигурна съм,че е много вкусна.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Много интересна пита, обичам чушки!
ОтговорИзтриване