вторник, 12 март 2019 г.




Продукти:

500 г. пилешки дробчета
20 мл. червено вино
щипка сол


За соса:

30 г. кетчуп
20 мл. тъмен соев сос
10 мл. оцет
15 г. захар
60 мл. вода
5 г. царевично нишесте

40 мл. олио


Пилешките дробчета се измиват добре и се режат на големи парчета. Мариноват се в червеното вино и щипка сол 



за около 10 минути. 
В купа се смесват кетчупа, соевият сос, 



оцета, 


захарта и водата, с разтвореното в нея царевично нишесте.
В дълбок тиган се сгорещява мазнината. Добавя се черният дроб, предварително отцеден от виното 



и се запържва 7-8 минути до златисто кафяво. 



Прибавя се сладко-киселият сос. 



Готвенето продължава още 3-4 минути на умерен огън, докато сосът се сгъсти.
Ястието се сервира веднага, поръсено с пера зелен лук и чаша червено вино.







1 коментар:

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...