Продукти:
500
г. пилешки дробчета
20
мл. червено вино
щипка
сол
За соса:
30
г. кетчуп
20
мл. тъмен соев сос
10
мл. оцет
15
г. захар
60
мл. вода
5
г. царевично нишесте
40
мл. олио
Пилешките
дробчета се измиват добре и се режат на големи парчета. Мариноват се в
червеното вино и щипка сол
за около 10 минути.
за около 10 минути.
В купа се
смесват кетчупа, соевият сос,
оцета,
захарта и водата, с разтвореното в нея
царевично нишесте.
оцета,
В дълбок
тиган се сгорещява мазнината. Добавя се черният дроб, предварително отцеден от
виното
и се запържва 7-8 минути до златисто кафяво.
Прибавя се сладко-киселият сос.
Готвенето продължава още 3-4 минути на умерен огън, докато сосът се сгъсти.
и се запържва 7-8 минути до златисто кафяво.
Прибавя се сладко-киселият сос.
Готвенето продължава още 3-4 минути на умерен огън, докато сосът се сгъсти.
Много сочни дробчета са се получили.
ОтговорИзтриване