неделя, 17 март 2019 г.





Продукти за 2 порции:

400 г. пилешко филе
5 г. сол
30 г. царевично нишесте
80 г. брашно
1 яйце
10 мл. олио
80 мл. студена вода

400-500 мл. олио за пържене

За соса:

50 г. захар
60 мл. оризов оцет
40 мл. тъмен соев сос

10 г. царевично нишесте
50 мл. студена вода

Зеленчуци:

1 глава жълт лук ~ 100 г.
1 зелена чушка ~ 100 г.
1 червена чушка ~ 100 г.
1 ч. ч. пресен ананас на кубчета ~ 150 г.
2 скилидки накълцан чесън
20 мл. олио


сусам за поръсване
накълцани пера зелен лук





В купа се сипват брашното и солта. 



Добавят се яйцето, олиото 



и водата с разтвореното в нея царевично нишесте. 



Всичко се разбърква до еднородност.



Пилешкото филе се нарязва на парчета и се сипва в палачинковото тесто. 



Разбърква се и се оставя да се маринова за 1 час в хладилника.



В малък дълбок тиган се сипва мазнината. 



Загрява се до 180 градуса. Може да се ползва и фритюрник. Пилешкото месо се разбърква отново, за да се разпредели равномерно панировката 



и се изпържва на порции, 



докато стане златисто и хрупкаво (около 5 минути).



Изважда се в чиния, покрита с домакинска хартия.
В купичка се смесват продуктите за соса (захарта, оризовият оцет, соевият сос и кетчупа).



Царевичното нишесте (10 г.) се разтваря в студената вода (50 мл.).



Лукът и чушките се нарязват на едри парчета. Слагат се в голям тиган, заедно с олиото (20 мл.) и нарязаният ананас. 


Готвят се 2-3 минути, докато омекнат. Прибавят се накълцаният чесън 



и сосът 



и се бърка, докато заври. Сипва се разтвореното във вода нишесте 



и се вари до сгъстяване. 



Прибавя се пилешкото месо 



и всичко се разбърква добре.



Сервира се с варен ориз по желание. Поръсва се със сусам и пера зелен лук.




1 коментар:

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...