Продукти за 2 порции:
400 г. пилешко филе
5 г. сол
30 г. царевично нишесте
80 г. брашно
1 яйце
10 мл. олио
80 мл. студена вода
400-500 мл. олио за пържене
За соса:
50 г. захар
60 мл. оризов оцет
40 мл. тъмен соев сос
100 мл. домашен кетчуп
10 г. царевично нишесте
50 мл. студена вода
Зеленчуци:
1 глава жълт лук ~ 100 г.
1 зелена чушка ~ 100 г.
1 червена чушка ~ 100 г.
1 ч. ч. пресен ананас на кубчета ~ 150 г.
2 скилидки накълцан чесън
20 мл. олио
сусам за поръсване
накълцани пера зелен лук
сусам за поръсване
накълцани пера зелен лук
В
купа се сипват брашното и солта.
Добавят се яйцето, олиото
и водата с разтвореното в нея царевично нишесте.
Всичко се разбърква до еднородност.
Добавят се яйцето, олиото
и водата с разтвореното в нея царевично нишесте.
Всичко се разбърква до еднородност.
Пилешкото
филе се нарязва на парчета и се сипва в палачинковото тесто.
Разбърква се и се оставя да се маринова за 1 час в хладилника.
Разбърква се и се оставя да се маринова за 1 час в хладилника.
В
малък дълбок тиган се сипва мазнината.
Загрява се до 180 градуса. Може да се ползва и фритюрник. Пилешкото месо се разбърква отново, за да се разпредели равномерно панировката
и се изпържва на порции,
докато стане златисто и хрупкаво (около 5 минути).
Загрява се до 180 градуса. Може да се ползва и фритюрник. Пилешкото месо се разбърква отново, за да се разпредели равномерно панировката
и се изпържва на порции,
докато стане златисто и хрупкаво (около 5 минути).
Изважда
се в чиния, покрита с домакинска хартия.
Лукът
и чушките се нарязват на едри парчета. Слагат се в голям тиган, заедно с олиото
(20 мл.) и нарязаният ананас.
Готвят се 2-3 минути, докато омекнат. Прибавят се
накълцаният чесън
и сосът
и се бърка, докато заври. Сипва се разтвореното във вода нишесте
и се вари до сгъстяване.
Прибавя се пилешкото месо
и всичко се разбърква добре.
и сосът
и се бърка, докато заври. Сипва се разтвореното във вода нишесте
и се вари до сгъстяване.
Прибавя се пилешкото месо
и всичко се разбърква добре.
Чудесна рецепта - стъпка по стъпка.
ОтговорИзтриване