неделя, 27 октомври 2019 г.


Продукти за 20 броя:

2 броя дълги и тънки патладжана
1 с. л. сол
2 с. л. олио за намазване

За пастета:

30 г. сурови орехови ядки
30 г. сурови слънчогледови семки
1/2 връзка магданоз нарязан на ситно
1/4 глава лук
1 скилидка чесън
30 мл. зехтин
20 мл. вода (ако е нужно)
сокът на половин лимон
сол и черен пипер на вкус

За гарниране:

червено зеле нарязано на тънки ивици
моркови нарязани на тънки пръчици
червена чушка нарязана на ивици
стръкчета магданоз




Ореховите ядки и слънчогледовите семки се накисват за 2 часа в топла вода. 


Слагат се в купата на блендера, заедно с останалите продукти за пастета и се смилат на фина паста.



Патладжанът се нарязва на тънки ленти с помощта на белачка за зеленчуци. 


Посолява се и се оставя за 30 минути да се отцеди от горчивият сок. 


Измива се и се подсушава с домакинска хартия. 


Поръсва се с черен пипер и се намазва с олио. Изпича се на сух тиган по 2-3 минути на страна. 





Сглобяване:

Върху равна повърхност се слага лента патладжан и се намазва с тънък слой пастет. 


В единят край се разпределят нарязани на ивици зеленчуци 


и се завива на стегнато руло. Така се оформят и останалите рула. Гарнират се и със стръкчета магданоз.


 Подреждат се в подходяща чиния и се поливат със струйка зехтин.



2 коментара:

  1. Нямам думи, страхотни са рулцата.Правя ги и аз в различни варианти.Пастетът е много , много вкусен.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...