Продукти за 20 броя:
2 броя дълги и тънки
патладжана
1 с. л. сол
2 с. л. олио за
намазване
За пастета:
30 г. сурови орехови
ядки
30 г. сурови
слънчогледови семки
15 г. домашен сусамов тахан
1/2 връзка магданоз
нарязан на ситно
1/4 глава лук
1 скилидка чесън
30 мл. зехтин
20 мл. вода (ако е
нужно)
сокът на половин лимон
сол и черен пипер на
вкус
За гарниране:
червено зеле нарязано на
тънки ивици
моркови нарязани на
тънки пръчици
червена чушка нарязана
на ивици
стръкчета магданоз
Ореховите ядки и
слънчогледовите семки се накисват за 2 часа в топла вода.
Слагат се в купата на
блендера, заедно с останалите продукти за пастета и се смилат на фина
паста.
Патладжанът
се нарязва на тънки ленти с помощта на белачка за зеленчуци.
Посолява се и се
оставя за 30 минути да се отцеди от горчивият сок.
Измива се и се подсушава с
домакинска хартия.
Поръсва се с черен пипер и се намазва с олио. Изпича се на
сух тиган по 2-3 минути на страна.
Сглобяване:
Върху равна повърхност
се слага лента патладжан и се намазва с тънък слой пастет.
В единят край се
разпределят нарязани на ивици зеленчуци
и се завива на стегнато руло. Така се
оформят и останалите рула. Гарнират се и със стръкчета магданоз.
Подреждат се в подходяща
чиния и се поливат със струйка зехтин.
Нямам думи, страхотни са рулцата.Правя ги и аз в различни варианти.Пастетът е много , много вкусен.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Благодаря, Ели! Поздрави и от мен!
ОтговорИзтриване