Великденски мини гнезда Павлова с цитрусов крем
Продукти за 10 - 12 броя:
За целувченото тесто:
4 белтъка със стайна
температура
200 г. захар
5 г. царевично нишесе
1 ч. л. лимонов сок
1 ч. л. ванилов
екстракт
За цитрусовият крем:
4 жълтъка
120 г. захар
100 мл. смес от
прясно изцеден портокалов и лимонов сок
100 г. краве
масло
За декорация:
малки шоколадови
яйца
захарни дражета с
форма на яйца
За гнездата,
белтъците се разбиват на пяна.
Добавят се захарта на порции и царевичното нишесте и се разбиват на пълна скорост до получаване на твъри върхове.
Прибавят се лимоновият сок и ваниловият екстракт
и се разбъркват на ниска скорост до еднородност. Целувченото тесто се прехвърля в пош и с назъбен накрайник се шприцоват кошнички.
С лъжичка се оформят кухини.
Сушат се на 110 градуса в продължение на 1 час и 15 минути.
Добавят се захарта на порции и царевичното нишесте и се разбиват на пълна скорост до получаване на твъри върхове.
Прибавят се лимоновият сок и ваниловият екстракт
и се разбъркват на ниска скорост до еднородност. Целувченото тесто се прехвърля в пош и с назъбен накрайник се шприцоват кошнички.
С лъжичка се оформят кухини.
Сушат се на 110 градуса в продължение на 1 час и 15 минути.
За крема, в
огнеупорна купа се смесват жълтъците, захарта и прецеденият цитрусов сок.
Разбиват се с телена бъркалка.
Купата се слага на водна баня
и сместа се бърка, докато се състи - около 15-20 минути.
Кремът се сваля от водната баня и се добавя кравето мало.
Разбърква се, докато маслото се разтопи.
Разбиват се с телена бъркалка.
Купата се слага на водна баня
и сместа се бърка, докато се състи - около 15-20 минути.
Кремът се сваля от водната баня и се добавя кравето мало.
Разбърква се, докато маслото се разтопи.
Оставя се да изстине напълно, след което се
прибира за 1 час в хладилник, като се разбърква от време на време, за да не
хване коричка.
Гнездата се пълнят с охладеният крем и се
декорират с великденски яйца.
Няма коментари:
Публикуване на коментар