сряда, 15 април 2020 г.

Великденски мини гнезда Павлова с цитрусов крем



Продукти за 10 - 12 броя:

За целувченото тесто:

4 белтъка със стайна температура
200 г. захар
5 г. царевично нишесе
1 ч. л. лимонов сок
1 ч. л. ванилов екстракт


За цитрусовият крем:

4 жълтъка
120 г. захар
100 мл. смес от прясно изцеден портокалов и лимонов сок
100 г. краве масло 

За декорация:

малки шоколадови яйца 
захарни дражета с форма на яйца



За гнездата, белтъците се разбиват на пяна. 



Добавят се захарта на порции и царевичното нишесте и се разбиват на пълна скорост до получаване на твъри върхове. 



Прибавят се лимоновият сок и ваниловият екстракт 



и се разбъркват на ниска скорост до еднородност. Целувченото тесто се прехвърля в пош и с назъбен накрайник се шприцоват кошнички. 



С лъжичка се оформят кухини. 



Сушат се на 110 градуса в продължение на 1 час и 15 минути.
Оставят се да изстинат във фурната, 



след което се изваждат върху метална решетка.


За крема, в огнеупорна купа се смесват жълтъците, захарта и прецеденият цитрусов сок. 



Разбиват се с телена бъркалка. 



Купата се слага на водна баня 



и сместа се бърка, докато се състи - около 15-20 минути. 



Кремът се сваля от водната баня и се добавя кравето мало. 



Разбърква се, докато маслото се разтопи.
Оставя се да изстине напълно, след което се прибира за 1 час в хладилник, като се разбърква от време на време, за да не хване коричка.



Гнездата се пълнят с охладеният крем и се декорират с великденски яйца.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...