неделя, 19 април 2020 г.

Шоколадови бонбони с пълнеж от лилави картофи


Адаптирано от тук


Продукти за 12 броя:

150 г. натурален шоколад
20 г. кокосово масло

За пълнежа:

120 г. лилави картофи
40 г. кокосово масло
1/2 ч. л. ванилов екстракт

За гарниране:

2-3 зърна какао, накълцани на ситно


Картофите се сваряват докато омекнат. Обелват се и се намачкват. Добавя се кокосовото масло 



и плънката се разбърква. Прибира се в хладилника за 30 минути, докато стегне.
В минитавичка за мъфини се поставят 12 хартиени кошнички за бонбони.



Шоколадът се стапя на водна баня и се смесва с кокосовото масло. 
Във всяка кошничка се слага по 1 ч. л. разтопен шоколад. 



Прибира се в хладилника, за да стегне. 



От картофеното пюре се оформят 12 топчета, сплескват се и се поставят върху шоколадовата основа. 



Останалият шоколад се разпределя равномерно в кошничките. 



Бонбоните се поръсват с накълцаните зърна какао 



и се прибират в хладилника за няколко часа. Оставят се да се отпуснат 30 минути преди консумация.


1 коментар:

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...