125 г.
меко краве масло
140 г.
кристална захар
1 жълтък
със стайна температура
20 мл.
прясно мляко
1 ч. л.
екстракт от ванилия
170 г.
брашно
50 г.
натурално какао
1/4 ч. л.
сол
100 г. коледна захарна декорация
В купа се сипват сухите съставки
(брашното, какаото и солта) и се разбъркват добре.
В купата на миксера се слагат мекото краве масло и захарта и се разбиват на висока скорост около 2 минути. Прибавят се жълтъка, прясното мляко и екстракта от ванилия
Добавят се сухите съставки
и всичко се разбърква до еднородност.
От тестото се оформят 25 топчета, които се овалват в захарната декорация и се подреждат в тава, покрита с пергаментова хартия.
Пекат се в предварително затоплена на 180 градуса фурна без вентилатор 10-12 минути.
Изваждат се върху решетка и се оставят да се
охладят напълно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар