четвъртък, 17 декември 2020 г.

 Какаови коледни бисквити



 Продукти за 25 броя:


125 г. меко краве масло

140 г. кристална захар

1 жълтък със стайна температура

20 мл. прясно мляко

1 ч. л. екстракт от ванилия

170 г. брашно

50 г. натурално какао

1/4 ч. л. сол

100 г. коледна захарна декорация

 


В купа се сипват сухите съставки (брашното, какаото и солта) и се разбъркват добре.

В купата на миксера се слагат мекото краве масло и захарта и се разбиват на висока скорост около 2 минути. Прибавят се жълтъка, прясното мляко и екстракта от ванилия 


и разбиването продължава още минута. 


Добавят се сухите съставки 

и всичко се разбърква до еднородност. 

От тестото се оформят 25 топчета, които се овалват в захарната декорация и се подреждат в тава, покрита с пергаментова хартия. 

Пекат се в предварително затоплена на 180 градуса фурна без вентилатор 10-12 минути. 

Изваждат се върху решетка и се оставят да се охладят напълно.

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...