сряда, 30 декември 2020 г.

Топчета с крема сирене и червени боровинки



Продукти за 12 броя:

125 г. крема сирене

60 г. сирене чедър

40 г. сушени червени боровинки 

30 г. сурови бадеми

 

За покритието:

нарязани пера зелен лук (магданоз, копър)

нарязани на ситно сурови бадеми

нарязани на ситно сушени червени боровинки

 

12 броя солети

 



Сиренето чедър се настъргва на ситно ренде, червените боровинки се нарязват на едро, а бадемите на дребно. 

Всички съставки се смесват в купа. 


Оформят се 12 топчета, 


които се овалват в желаното покритие (зелен лук, бадеми, боровинки). Оставят се да се охладят за 1-2 часа. Подреждат се в подходяща чиния и се набождат със солетите. 


Забележка: Солетите се набождат непосредствено преди сервиране, защото ще омекнат в хладилника.

Сервират се с чаша бяло вино и със солени бисквити, тортила чипс и др. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...