четвъртък, 27 май 2021 г.


Продукти за 2 порции:

 

200 г. филе от сьомга (без кожата)

2 стръка зелен лук

1 с. л. каперси, нарязани

сол и черен пипер на вкус

1 с. л. лимонов сок

1 ч. л. дижонска горчица

3 с. л. майонеза

1/3 връзка копър, накълцан


 

Сьомгата се подправя със сол и черен пипер и се изпича във фурната на 180 градуса за 12-15 минути. Подправя се с лимоновият сок и с вилица се накъсва на парченца. Слага се в голяма купа, заедно със зеления лук, каперсите, копъра, майонезата, горчицата, сол и черен пипер на вкус. 

Салатата се разбърква добре и се сервира с препечен хляб или върху листа зелена салата.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...