Салата с печена сьомга и каперси
Продукти за 2 порции:
200 г.
филе от сьомга (без кожата)
2 стръка
зелен лук
1 с. л.
каперси, нарязани
сол и
черен пипер на вкус
1 с. л.
лимонов сок
1 ч. л.
дижонска горчица
3 с. л.
майонеза
1/3
връзка копър, накълцан
Сьомгата се подправя със сол и черен пипер и се изпича във фурната на 180 градуса за 12-15 минути. Подправя се с лимоновият сок и с вилица се накъсва на парченца. Слага се в голяма купа, заедно със зеления лук, каперсите, копъра, майонезата, горчицата, сол и черен пипер на вкус.
Салатата се разбърква добре и се сервира с препечен хляб или
върху листа зелена салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар