Пълнени патладжани с леща и сос от кашу (Веган)
Продукти за 6 порции:
3 средни патладжана ~ 800 г.
сол за поръсване
За плънката:
1 глава лук, нарязана на кубчета
3-4 скилидки чесън, наситнени
20 мл. зехтин
60 мл. зеленчуков бульон или вода
150 г. домати на кубчета (може и от консерва)
300 г. варена леща (може и от консерва)
1/2 ч. л. сол (на вкус)
черен пипер на вкус
1 ч. л. лук на гранули
1 ч. л. сух риган
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. кимион
1 с. л. кленов сироп
1 с. л. соев сос
1 с. л. балсамов оцет
1 с. л. доматена паста
За соса от кашу:
100 г. сурово кашу, накиснато в гореща вода
за 4 часа
2-3 скилидки чесън
100 мл. вода
сол на вкус
1 ч. л. куркума
1/2 връзка накълцан магданоз за поръсване
Патладжаните се режат на две по дължина и с нож се правят плитки разрези по месетата им част.
С
лъжичка се издълбава сърцевината на патладжана, като дебелината на кората не
трябва да е по-тънка от 1 см. Вътрешноста на патладжана се реже на ситно и се
заделя за плънката.
Тавата
на фурната се застила с хартия за печене. Подреждат се патладжанените ладийки и
се посоляват.
В тиган се загрява зехтина. Добавя се лукът, нарязан на кубчета
Няма коментари:
Публикуване на коментар