Продукти за 4 порции:
4 броя пилешки гърди - 800 г.
4 глави лук - 200 г.
2 скилидки чесън
20 г. брашно
200 мл. течна млечна сметана 30 %
250 мл. пилешки или зеленчуков бульон
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. сладък червен пипер
1/2 ч. л. сух риган
сокът на половин лимон
50 г. настъргано сирене скаморца (пушена)
50 г. настърган кашкавал
50 мл. олио за пържене
Лукът се нарязва на тънки полумесеци, а чесънът на тънки филийки.
Пилешките гърди се измиват и се подсушават с домакинска хартия. Поръсват се
със сол, черен и червен пипер.
В същият тиган се сипва лука и се задушава 6-7 минути, докато стане прозрачен. Прибавя се чесънът и се запържва още 2-3 минути.
Сервира се с варен ориз или тестени изделия.
Звучи вкусно.
ОтговорИзтриване