Брауни с череши и шоколадова глазура
Продукти за тава
24х24 см.:
За браунито:
250 г. черен шоколад
180 г. краве масло (стайна температура)
3 големи яйца (стайна температура)
200 г. захар
10 г. ванилена захар
100 г. брашно
4 г. бакпулвер
За шоколадовата
глазура:
200 мл. течна млечна сметана 30%
150 г. черен шоколад
За гарниране:
450 г. пресни череши без костилки
В касерола се разтопява кравето масло.
Оставя се да се охлади.
Яйцата се разбиват със захарта и ванилията на пухкав крем.
Прибавя се шоколада на тънка струйка, при непрекъснато разбиване на максимална скорост.
и се бърка, докато се разтопи напълно и се получи гладка смес.
Черешите
се разпределят върху браунито и се заливат с глазурата.
Страхотно брауни, точнопо мой вкус!
ОтговорИзтриване