Пай с патладжан и сушени домати
Продукти за форма с
диаметър 28 см:
За тестото:
260 г. брашно
1/2 ч. л. сол
50 мл. зехтин
110 мл. студена вода
За плънката:
3 средни патладжана ~ 700 г.
1 ч. л. сол
20 мл. олио за печенето
1/2 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. сух босилек
1-2 щипки черен пипер
100 г. отцедени сушени домати (нарязани)
150 г. настърган кашкавал
За тестото, в купа се смесват брашното и солта. Добавя се зехтина
На порции се добавя студената вода
Подрежда се в тава, покрита с хартия за печене и се полива с олиото. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30 минути.
Форма за пай с диаметър 28 см. се намазва с мазнина. Тестото се разточва на тънка кора
Набожда се с вилица
Изважда се и се гарнира с половината патладжан,
Оставя се да почине за 10-15 минути и се изважда от формата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар