Пълнен пържен патладжан с ориз и домати
Продукти за 4 порции:
4 средни патладжана ~
1 кг.
За плънката:
150 г. ориз басмати
2 глави кромид лук,
нарязан на едро
4-5 скилидки чесън,
нарязан на филийки
2 с. л. доматено пюре
1/2 връзка накълцан
магданоз
3 средно големи
домата (нарязани на 16 филийки)
сол и черен пипер на
вкус
100 мл. олио или
зехтин
Оризът се сипва в
тенджерка, залива се с 300 мл. вода, посолява се и се сварява под капак, на
умерен огън до готовност.
Патладжаните се режан на две по дължина, посоляват се и се оставят в гевгир да се отцедят.
В същият тиган се сипва останалата мазнина и се запържват лукът и чесънът до златисто кафяво.
Няма коментари:
Публикуване на коментар