вторник, 14 септември 2021 г.

Печен карфиол с горчица




Продукти:

 

800-900 г. карфиол накъсан на розички

 

За овкусяване:

 

1 с. л. дижонска горчица

сол на вкус

1/2 ч. л. черен пипер 

1/2 ч. л. пушен червен пипер

1 ч. л. чесън на прах

1 ч. л. лук на прах

2-3 с. л. лимонов сок

1 с. л. соев сос

2-3 с. л. олио или зехтин

 

лимонов сок при сервиране (по желание)

 

Продуктите за овкусяване се смесват в купа. 


Прибавя се накъсаният на розички карфиол и се разбърква добре, за да се покрие равномерно с ароматната смес.


Изсипва се в тава, покрита с хартия за печене 


и се пече в предварително загрята на 210 градуса фурна с вентилатор 20 минути, като се разбърква от време на време.

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...