петък, 10 септември 2021 г.

Баба гануш с тиквички

 


Продукти:

 

900 г. тиквички

20 мл. зехтин

1 голяма скилидка чесън

2 ч. л. накълцан магданоз

30 г. сусамов тахан - 2 с. л. 

сокът на 1/2 лимон

сол на вкус


 едро смляно чили за поръсване (по желание)



Тиквичките се нарязват на филии с дебелина около 1 см. Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене, като се застъпват. Поливат се със зехтина и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна с вентилатор 25 минути, до готовност. Оставят се да се охладят леко. Слагат се в купата на пасатора и с всички останали съставки (чесън, магданоз, сусамов тахан, лимонов сок и сол) се пасират до гладкост.

Готовият баба гануш от тиквички се сипва в купичка, полива се със струйка зехтин и се поръсва с накълцан магданоз и едро смляно чили. Сервира се с препечен хляб.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравословни бисквити от 4 съставки (без брашно и рафинирана захар)   Адаптирано от тук   Продукти за 9 броя:   Калории в 1 брой...