Продукти:
900 г. тиквички
20 мл. зехтин
1 голяма скилидка чесън
2 ч. л. накълцан магданоз
30 г. сусамов тахан - 2 с. л.
сокът на 1/2 лимон
сол на вкус
Тиквичките
се нарязват на филии с дебелина около 1 см. Подреждат се в тава, покрита с
хартия за печене, като се застъпват. Поливат се със зехтина и се пекат в
предварително загрята на 200 градуса фурна с вентилатор 25 минути, до
готовност. Оставят се да се охладят леко. Слагат се в купата на пасатора и с
всички останали съставки (чесън, магданоз, сусамов тахан, лимонов сок и сол) се
пасират до гладкост.
Готовият баба гануш от тиквички се сипва в купичка, полива се със струйка зехтин и се поръсва с накълцан магданоз и едро смляно чили. Сервира се с препечен хляб.
Няма коментари:
Публикуване на коментар